[31/01/2019, Taller ‘Llegir per escriure’] Primeres pinzellades

3 febrer 2019 § Deixa un comentari

Lletres derivades de la primera sessió de Llegir per escriure | Un taller impartit per Sònia Moll per compartir lectures i posar-les al servei de la creació literària

No dúiem ni una hora i ja vam haver de treure el bolígraf i deixar que llisqués pels fulls d’una llibreta acabada d’estrenar -en el meu cas, almenys. Com? Amb “consignes que no els limiten, sinó que ens impulsen”.

Podíem fer servir, només, els substantius d’aquí baix; no tots, però tampoc més que aquests [nota: sóc l’únic que hi veu els Països Catalans, en aquesta composició?]

photo5960628993361293170

La primera reacció va ser purament escolàstica: “he de fer servir totes les paraules!”. I així ho vaig fer, però amb un error: usava verge com a adjectiu, no com a substantiu. Vaig voler-ho corregir, però s’esgotaven els 20′ de temps i ho hauria forçat ficant-la amb calçador.

I un cop a casa, ho he allargat -el segon paràgraf- per tancar-ho.

“La nit de Cap d’Any, recordà les marques a l’espinada d’un temps passat. Ja no tenia l’empenta de quan fou picapedrer i alçà aquells murs amb voltes de pedra. Ensopit, observava la pluja amb la parsimònia de qui cerca records a cada mà, esperant llurs veus, talment com un oracle.

Els coets i petards dels focs d’artifici el despertaren de la somnolència del seu viatge al passat. Havien tocat quarts i hores, però els 12 grans de raïms seguien damunt la taula.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading [31/01/2019, Taller ‘Llegir per escriure’] Primeres pinzellades at a destemps.

meta

%d bloggers like this: