[25/05/2015, L’Accent] 49 dies de vaga #ResistènciaMovistar i 48 hores d’#OccupyMovistar

8 Juny 2015 § Deixa un comentari

Notícia publicada a L’Accent, periòdic popular dels Països Catalans, el 25/05/2015. Enllaç original amb imatges.

49 dies de vaga #ResistènciaMovistar i 48 hores d’#OccupyMovistar
La lluita popular de les vaguistes de Telefónica-Movistar agafa forces mentre l’empresa segueix negant-se a negociar.

El diumenge d’eleccions transcorre amb normalitat i alegria a la botiga ocupada, que encara un dilluns ple d’activitats.

Dilluns 25 de maig es compleixen 49 dies de vaga indefinida a les contrates, subcontrates i autònoms Telefónica-Movistar de Barcelona. I a quarts de 12h del migdia s’han complert les 48 hores des que la #resistènciaMovistar va tornar a entrar a la botiga del MWC, per segon cop en 15 dies i en plena jornada de ‘reflexió electoral’, acció batejada com a #ReflexionaMovistar.

La voluntat és romandre fins assolir un acord amb l’empresa. D’aquí que l’organització d’ #OccupyMovistar gestioni activitats per ocupar tot el dia i seguir sumant suports populars de lluites, alcaldables i solidàries en general. El matí de diumenge va transcórrer amb una peculiar ‘ressaca’ després d’haver superat la primera nit i tenir per davant tot un dia gens normal: unes eleccions municipals que auguraven un canvi important a l’ajuntament.
Al migdia, ja es va organitzar un dinar popular. Diverses actuacions musicals vam amenitzar la jornada, mentre que a mitja tarda van arribar els companys vaguistes de Bilbo, que s’hi van desplaçar expressament per donar suport. No debades, Barcelona està prenent un paper referencial en la vaga contra Movistar. Cal dir que l’empresa no va donar senyals de vida en cap moment del dia.
Ja al vespre, una paella popular cuinada allí mateix i el seguiment electoral van ser les responsables de cloure la jornada. En aquest sentit, va ser nombrosa la xiulada contra Trias, en sortir per televisió, que es va convertir en aplaudiments quan va reconèixer que havia perdut. Qui es va endur aplaudiments i crits de suport van ser les candidatures de Barcelona en Comú i la CUP-Capgirem Barcelona. Cal recordar que són dues de les candidatures que a principis de setmana havien signat el ‘compromís de les escales‘.

Per al dilluns 25, #OccupyMovistar ha organitzat tot un seguit d’activitats per omplir la jornada i facilitar que la gent s’hi solidaritzi activament. A més, també la gent també s’hi pot solidaritzar des de la distància, publicant fotos #JoNoSócEsclava, així com engruixint la caixa de resistència, clau per a la continuïtat de la vaga.

Tagged: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading [25/05/2015, L’Accent] 49 dies de vaga #ResistènciaMovistar i 48 hores d’#OccupyMovistar at a destemps.

meta

%d bloggers like this: