Som missatge viral

13 gener 2015 § Deixa un comentari

Foto de perfil al wazap

Foto de perfil al wazap

Quarts de nou del matí. En dejú, els ulls se’m tanquen per la falta del cafè prescriptiu. Espero dempeus davant la porta, sóc el següent en passar. S’obre, però, una altra porta, dues més enllà.

– Següent!… Roger, què hi fas aquí?

– Esperant per punxar-me.

– Doncs passa!

– Per aquí també puc?

– Sí, clar!

– Ah, molt bé.

I entro a la sala, tot somrient-li un bon dia a la que temps enrere havia estat la infermera que tenia assignada. -T’has fet gran-, em deixa anar. I segueix: – Quants anys tens? Jo et vaig començar a conèixer quan tenies mesos….

És una infermera però sembla un/a oncle/tieta llunyà/na o un/a veí/ïna del poble… Li pregunto com està ella, com es troba, ara que ja fa temps que la van canviar de la consulta a unes altres tasques i feia anys que no la veia.

– Cansada. Ja estic farta de tot. I tot això està podrit per dins, de dalt a baix, tot això s’enfonsa.

– Et refereixes a les retallades?

– Sí. Ens esperen 30-40 anys de viure pitjor. Això ja no hi ha qui ho arregli, s’ho estan carregant tot.

I recordo com ara farà quatre anys em va sorprendre veure-la a la plaça. A la plaça, i agafant el micro, i denunciant, i xerrant. Sí, ella també hi era, a la plaça Orfila, quan el 15M va aterrar a Sant Andreu i es va crear l’Assemblea Sant Andreu Indignat. Va estar temps participant de les lluites en defensa de la sanitat pública, clar.

Ja amb la tireta tapant la punta de sang al braç, li demano si podem quedar algun dia per xerrar. Aviam si em pot donar el telèfon i el correu-e.

– Sí, clar, cap problema. Tu estàs en alguna associació?

– Bé, estic en una organització política… es diu Endavant, no sé si et sonarà…- i em talla.

– Clar que la conec! Vaig ser-hi en un acte, allà al Born.

– Ostres, clar! Doncs sí, seríem naltros-, somric.

– Sí, mira, jo vaig anar a la V, però no m’acabava de fer el pes, hi ha coses que no m’agraden… i vaig anar al Born, si fins i tot en tinc una foto!

– Ah sí?!

– Sí, mira, la tinc posada com a foto del WhatsApp! “La lluita de classes és l’única via cap a la independència”.

El cap em va a mil recordant lemes i estic del tot segur que Endavant mai no ha fet servir aquest per un Onze. Però està clar que és de l’Esquerra Independentista. I que va ser al Born. I que ens coneix. I que sap que som una aposta política diferent, de fons, amb contingut de classe.

En arribar a casa, constato que és un lema de la COS, del 2013. I li envio el butlletí que tot just acabem de publicar Endavant, on parlem, entre d’altres, de la denúncia del PTAC al CAP -el seu centre de feina- i de la propera xerrada denunciant que capitalisme és espoli social, també en sanitat.

N’espero la seva resposta i opinió. I més encara: espero que vingui a la xerrada. Com a mínim, però, haurà rebut el missatge. I potser el difon. Que corri, que s’escampi. El boca-orella, les coneixences personals, ens converteixen en portaveus les 24h, en missatge constant. Socialitzant el discurs de la lluita de classes en la quotidianitat més humana.

Tagged: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading Som missatge viral at a destemps.

meta

%d bloggers like this: