Sabadell lluitant és l’enemic

25 Juliol 2012 § Deixa un comentari

Capçalera del web de SBDlluitant

Capçalera del web de SBDlluitant

Fa una setmana de la ràtzia repressiva de Sabadell. Allò que va començar creant l’alarma de “han detingut el Pau d’At Versaris” va acabar amb tres persones detingudes, dues més que van declarar a comissaria i una que se’n va lliurar perquè els Mossos “s’havien confòs”. Cap sorpresa: un cop més, s’evidenciaven els fitxers policíacs il·legals. Però aquí ningú dimiteix, no fos cas que trenquéssim la norma.

Moltes de les notícies, fins i tot d’alguns mitjans alternatius, van centrar-se molt en la figura del Pau; sens dubte, una de les figures artístiques més compromeses, o dit al revés, un dels lluitadors més mediàtics que tenim. Que qui ‘el tenim’? Nosaltres, clar. Però que els arbres no ens impedeixin de veure el bosc: el problema per als Mossos té un altre nom, es diu Sabadell lluitant.

Nascuda arran de la vaga general del 29M, al seu web es defineix com a ‘coordinadora de lluites de Sabadell’. Malgrat la repressió ja patida aquell dia, un piquet combatiu i contundent va ser la mostra més evident (pràctica) que calia fer front comú. La lluita, doncs, només acabava de començar: el 29M havia estat punt de partida, no d’inici.

O més ben dit, un punt i seguit. Fa temps que Sabadell s’està destacant com una ciutat especialment combativa, amb projectes molt arrelats popularment, capaços de fer la guitza al propi alcalde. El teixit popular i combatiu ha sabut aprofitar una convocatòria de lluita com un punt d’inflexió positiu, que suma, i no pas que els afebleixi.

La prova? Els col·lectius que formen part de SBDlluitant van des de l’Esquerra Independentista (Arran, Endavant, COS, el Casal) fins als sindicats anarquistes (CGT, CNT-AIT), passant per tot un seguit de col·lectius locals ben diversos però molt arrelats: l’antisexista Justa Revolta, una molt potent PAH, l’Acampada SBD, el casal Algo Diferentes, el nucli local de la Cooperativa Integral Catalana o el CSA La Mekànica. I amb el suport explícit de l’Entesa i la CUP.

Aquesta diversitat s’agrupa sota una màxima: “entre totes construïm l’anticapitalisme al nostre municipi”. I això és el que fa por a la Generalitat. Perquè una experiència com aquesta, a part d’estar donant resultats palpables ja en aquests moments, és una taca d’oli que es pot estendre. I ho saben. Tots els detinguts el 18 de juliol són membres de SBDlluitant.

“La cosa ha anat seguint sobretot perquè la penya tendeix a unir-se amb la que està caient…”, em deia un company de Sabadell. És així. Deu dies abans de les detencions, un altre company, d’una altra capital de comarca, em comentava que s’estaven fixant molt en el model de SBDlluitant per mirar d’impulsar una coordinació similar a la seva ciutat. Les retallades, la reforma laboral, la misèria i la repressió aguditzen un conflicte que dibuixa cada cop més clara la línia vermella de la barricada: contra el sistema capitalista, correlació de forces i colpejar unides.

A Sabadell sembla que han volgut frenar-ho (on hi ha lluita, hi ha repressió), però els ha sortit el tret per la culata (on hi ha repressió, hi ha solidaritat). No només això: SBDlluitant va aconseguir donar-li la volta a la situació. Aprofitant la convocatòria contra les enèsimes retallades antisocials del govern espanyol del PP, van convocar mobilització per denunciar, també, la repressió del govern CiU contra qui hi fa front. Resultat: CiU va suspendre el seu acte de ‘cloenda del curs’, revestint-ho tot d’un victimisme patètic i ridícul. Aquest victimisme, entre altres, demostra que comencen a tenir por d’encarar-se a qui no té por perquè sap que el conflicte és l’única manera d’avançar; no ens deixen altra sortida, no ens l’han deixat pas mai.

Però sobretot, SBDlluitant ha fet, un cop més, un exercici de contrapoder, una demostració de força. L’agenda ja no la marquen només els polítics i els empresaris, poc a poc l’anem configurant també nosaltres, frec a frec. I per avui a les 10h, per exemple, hi ha una acció convocada davant d’un banc per part de la PAH.

Segurament, el Pau hi serà, si pot. Perquè ell millor que ningú sap que, quan puja als escenaris, és un At Versari, però quan segueix a peu de carrer, lluitant colze a colze amb tothom, ell i tots i totes, són/som enemigues del capitalisme.

Tagged: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading Sabadell lluitant és l’enemic at a destemps.

meta

%d bloggers like this: