La carta censurada al Línia Sant Andreu

3 Mai 2012 § Deixa un comentari

Aquí va la carta de què parlava en l’apunt anterior. 

CARTA AL DIRECTOR

Ens trobem en un context del capitalisme en què la crisi s’està utilitzant com a excusa per imposar unes retallades antisocials i una reforma laboral que deixen en una situació encara més precària a les classes populars catalanes. El desmantellament dràstic d’un ja dèbil Estat del benestar està enviant a la ruïna i la misèria a cada cop més famílies, que es veuen ofegades, també, pels desorbitats preu dels habitatges.

En aquest context, la convocatòria d’una vaga general com a element de mobilització era una senyal de la necessitat que els i les treballadores, estudiants, jubilades, aturades, etc., teníem i seguim tenint per protestar contra aquesta situació. Una situació, recordem-ho, que si bé venia esperonada per la reforma laboral imposada pel govern espanyol del PP, també acumulava el descontentament, més encara, el malestar, la indignació, la ràbia i el profund rebuig cap a les agressives retallades que està imposant el govern de la Generalitat de la mà de la coalició de CiU.

És així com centenars de milers de persones d’arreu de Catalunya es manifestaren als seus pobles, viles i ciutats mostrant aquest rebuig frontal a la destrucció d’unes mínimes condicions de vida. Al centre de Barcelona, milers i milers de persones, famílies sencers i criatures, van deixar sentir ben clara la seva veu. I és que la del passat 29 de març fou una vaga general i social, ja que milers de persones que no poden deixar de treballar perquè directament no tenen feina, també van secundar una mobilització històrica que ningú pot voler passar per alt. Era la legítima resposta a la destrucció de les nostres vides.

Lluny de voler-li prestar l’atenció que es mereix, lluny de voler escoltar el crit d’un poble que fa anys que està dient “prou” a aquest model econòmic i que diu “prou” a l’empitjorament vital, el govern de CiU, de la mà del seu conseller d’interior, Felip Puig, ha portat a terme la més brutal de les repressions. Ús de gasos lacrimògens, càrregues indiscriminades, pallisses a carrers i furgonetes, l’ús de material prohibit per Europa com són les bales de goma, etc. El resultat van ser desenes i desenes de ferits, entre ells dues persones que han perdut un ull i dues que els han rebentat la melsa, més de 50 detingudes i 4 nois a la presó. Aquest és el diàleg que ha ofert el govern de la Generalitat a la mobilització popular. De fet, és la tònica habitual des que l’actual govern va prendre el poder: repressió, repressió i més repressió que nega el diàleg i converteix la gestió de govern en un monòleg violent, repressiu i autista.

A Sant Andreu, això també ens ha esquitxat. La paranoica repressiva es va poder fer notar, per exemple, els dies previs a la vaga, quan furgonetes de la Guàrdia Urbana donaven voltes nocturnes pel poble buscant vés a saber què, o fent desaparèixer cartells i pintades de la vaga molt més ràpid que d’altres que encara hi són. També després de la vaga, amb l’assetjament al CSO La Gordíssima d’una manera tant arrogant i prepotent com inútil i absurda. Però sens dubte, quan més es va palesar aquesta repressió fou amb les càrregues que hi hagué un cop acabat el piquet social de l’Assemblea de Sant Andreu Indignat, que acabà amb un veí detingut, un altre de citat a declarar i un tercer d’identificat, que se suma als quatre de la nit anterior. Cal dir que les càrregues contra els i les veïnes de Sant Andreu foren executades per agents de la Guàrdia Urbana a qui molts i moltes de les que van rebre coneixen personalment, ja que els i les colpejades són veïnes del poble, molt actives en el teixit associatiu, veïnal i cultural del poble.

Ara mateix, hi ha dos veïns andreuencs sobre els que pesa una possible entrada a presó amb penes que poden comportar fins a 10 anys. Tots dos estan implicats en diferents moviments socials i entitats veïnals com Endavant (OSAN), la Bastonera, l’Assemblea d’Indignades, la CGT o el comitè de descansos d’autobusos. Cal que el poble de Sant Andreu en tingui coneixement i sàpiga què s’hi està coent, ja que tot plegat també són ordres del regidor Raimond Blasi (CiU).

Tagged: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading La carta censurada al Línia Sant Andreu at a destemps.

meta

%d bloggers like this: