Censura al “Línia Sant Andreu”

2 Mai 2012 § Deixa un comentari

En un intent de fer arribar la meva opinió i, de pas, una veu de les veus que ens volen callades els mitjans, a un grup de gent més ampli, o no conegut, vaig escriure una carta al Línia Sant Andreu. Suposo que són massa petits per atrevir-se a aplicar censura directa, i la fan per la via subtil. Qüestió de tempos: tant fàcil com dir-te que no has arribat a temps, però dient-ho fora de termini. Vaja, mentida dolenta, intent d’encobrir censura. Aquí la cronologia, que cadascú en tregui les seves pròpies conclusions.

Un motiu més per seguir apostant pels mitjans comunicatius de base, populars, democràtics i participatius. I per les múltiples veus que ens conformem a diari. I és que si bé deixen oberta la publicació de la carta, tot indica que aquesta “no s’escau”. Vaja, que no la publicaran.

05/04/12 – escric un email preguntant què he de fer per publicar una ‘carta del lector’.

12/04/12 – contesten indicant, només, que l’enviï abans del dia 20 d’abril, perquè sortirà el dia 24, i que l’extensió màxima és una pàgina.

16/04/12 – envio la carta, que no arriba a la pàgina.

23/04/12 – 19:28h, em diuen que necessiten el meu cognom.

23/04/12 – 19:31h, els el dono.

27/04/12 – després de buscar pel web (el diari és gratuït), no trobo la carta i escric un email preguntant.

02/05/12 – 12:00h, resposta del periòdic: “Finalment no va sortir publicada perquè vam rebre tard el teu nom complet i l’edició ja estava enviada a impremta.”

02/05/12 – 12:23h, responc: “Això és mentida i manipulació. De fet, directament se’n diu censura a conveniència. Entenc que sortirà en el número de maig?”

02/05/12 – 12:45h, resposta seva: “Si me la tornes a enviar, ho intentarem. Sí és cert que et vam envar el missatge molt just.”

02/05/12 – 13:07h, torno a enviar la carta amb el següent email: “aquí va altre cop. només cal repassar la seqüència. 5 d’abril, pregunto. 12 d’abril, contesteu. 16 d’abril, envio carta . 23 d’abril, em dieu que hi manca una cosa . als 3 minuts, us contesto. 27 d’abril, us pregunto per la carta. 2 de maig, contesteu dient que no he arribat a temps, quan el límit era el dia 20, l’havia enviat 4 dies abans i valtros no vau contestar fins 3 dies després, casualment, just el dia abans que s’editava, per poder dir “no hem tingut temps”

i ara, contesteu al moment. no em mamo el dit. com que la carta no perd actualitat, al contrari, agraïré que la publiqueu. i si pot ser, agraïria que hi poséssiu una noteta que digui que era per l’abril, però que per problemes de no-sé-què, no es va publicar. ja em direu. gràcies”

02/05/12 – 13:44h, resposta seva: “Per suposat, si escau publicar-la al proper número la publicarem.”
Podria no ser censura. Cert. Podria ser que internet els va més ràpid quan ja fa dies que han tancat edició. O que no hi hagués ningú treballant els dies previs al tancament, i ara sí. Podria ser. També podria ser que són tant bons i interactius, que fins i tot decideixen quines opinions dels lectors escauen a cada moment. Podria. I les vaques podrien volar. Podrien.

Tagged: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading Censura al “Línia Sant Andreu” at a destemps.

meta

%d bloggers like this: