“Ikonen zum Anfassen”

4 gener 2012 § Deixa un comentari

Imatge d'Ikonen zum Anfassen

Font: zersetzer

.hallo.

2012 – schon wieder eine revolutionäres jahr…

mit den »black power mixtapes 1967 – 1975« beginnt das EISZEIT-kino in kreuzberg seinen jahresbeginn.

sehenswerte (musikalische) dokumentation über das black-power-movement in den USA.

auch auf meinem blog könnt ihr geballte informationen zu einer der bekanntesten aktivistinnen der black power bewegung finden: angela davis.

http://zersetzer.blogsport.de

solidarische grüße

Crec que es una de les millors benvingudes d’any nou que he rebut: curta, directa, recordant una lluita i amb proposta artístico-político-cultural.
“Ikonen zum Anfassen” és el resultat del projecte de tesi d’un amic que ha estudit Història de l’Art i Disseny. Què podia acabar sent, sinó enginyer d’impressió?, em deia. Però és que ell hi ha posat molt més: hi ha afegit la seva vessant política, la seva militància diària.
El títol de la tesi -que sortirà en llibre, malgrat que ell n’avanci parts al seu blog- és clar i concís: Ikonen zum Anfassen vol dir ‘icones per tocar’. Ell juga amb un doble sentit: d’una banda, fa una clara evocació de personatges històrics (en moltes vessants, no només política) que l’han marcat a l’hora de configurar el seu perfil de vida, militant, artístic, esportiu. Però de l’altra, quan diu que es poden tocar ho explicita per dues raons ben clares: primera, perquè l’edició del llibre -objecte de la seva tesi- serà d’una cura especial.
I segona, i més important, perquè per ell les icones no són persones que estiguin per damunt del bé i del mal, sinó persones de carn i ossos, a qui es pot palpar. Són persones que han comès errors com totes i que precisament per això són gent a qui no idolatrar, sinó a qui voler apropar-se fins tocar-les. I d’elles, extreure’n les millors lliçons per aplicar a les nostres vides, a la nostra manera.
Poc a poc, ell anirà penjant cada una de les icones. Les acompanyarà amb una imatge especialment treballada gràficament per ell; un text explicatiu; i diferents vídeos sobre la persona.
Val a dir que el blog és molt recomanable més enllà d’aixó: hi trobareu cròniques i notícies de Sud Amèrica i, sobretot, d’Alemanya. Però també hi trobareu teoria, cartells, etc. Això sí, només té un (possible) petit inconvenient: està tot en alemany.

Tagged: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading “Ikonen zum Anfassen” at a destemps.

meta

%d bloggers like this: