A Ushuaia també hi ha manifestacions

3 Mai 2011 § Deixa un comentari

Foto pròpia

Respecte els paral·lels i meridians, es troba a la latitud 54º 48′ S i la longitud 68º 17′ O. És la capital de la província de la Terra de Foc, a Argentina; aquesta és l’illa més gran de la zona coneguda com a tal, que comprèn també a Xile. Es ven com la ciutat més austral del planeta, i el darrer punt on es pot arribar per carretera. És Ushuaia, que sempre va acompanayda del cognom ‘la fi del món’. I també allà hi ha manifestacions.

Aquell dia plovisquejava. De fet, el que queia ja era aigua-neu. Feia fred, molt de fred. I tanmateix, uns tambors recorrien l’Avinguda San Martín, el carrer més cèntric i comercial de la ciutat.

Qui feia sonar els tambors, i també duia pancartes, eren un centener de docents manifestant-se. Ni el fred, ni la neu ni el vent havien aconseguit deturar la mobilització.

Foto pròpia

A la fi del món, doncs, el conflicte existeix. No tot són hotels (alguns de luxe), cafès caríssims, botigues de souvenirs i agències de viatges. A la fi del món, hi ha problemes, hi ha conflictes, i com a tal, provoquen mobilitzacions.

Ni a la fi del món, doncs, desapareixen els conflictes. I és que són els conflictes els que fan moure el món. O dit d’una altra manera, sense conflictes, no existiria el món, o també, el dia que desaparegui el món, desapareixeran els conflictes.

I és que com molta gent s’afanya a dir, si tenim en compte que el món és esfèric, és difícil dir què és la fi i què el començament del món. I si Ushuaia fos l’inici del món? Sigui com sigui, no serà mai la fi dels conflictes, mentre el món sigui món.

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Tagged:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading A Ushuaia també hi ha manifestacions at a destemps.

meta

%d bloggers like this: