Missatge de la ‘pachamama’

14 Abril 2011 § Deixa un comentari

Imatge: internet

Corria veloçment amb el seu bòlid; feia tard per agafar l’avió.

Juan Lobos, diputat al parlament xilè, no volia pas faltar al seu compromís com a representant del poble. Ho feia des del seu escó de la UDI (Unión Demócrata Independiente), partit creat l’any 1989 per Jaime Guzmán, ideòleg del cop d’Estat militar feixista de Pinochet, l’any 1973, i de la ‘transició’ a una democràcia que no faria altra cosa que consolidar una dictadura del mercat, el neoliberalisme exagerat, o més ben dit, un capitalisme típic de revolució industrial, on el/la treballador/a s’enfronta sol/a i desamparat/da amb el seu patró, ja que la vessant social de l’Estat brilla per la seva absència. Jaime Guzmán fou executat l’any 1994 per un escamot del FPMR (Frente Popular Manuel Rodríguez).

Lobos, com dèiem, corria veloçment amb el seu cotxe per arribar a temps i agafar l’avió que l’havia de dur a Santiago. Allà, a la capital governamental del país (la seu parlamentària, un edifici horrorosament lleig creat per l’indiscutible demòcrata Pinochet, es troba a Valparaíso), segurament advocaria de nou en contra de la ‘píldora del dia després’, o defensaria l’energia nuclear, fins i tot en un context com l’actual.

Sens dubte, la naturalesa és sàvia, i no dubta a sacrificar-se per fer-nos entendre l’esdevenir que ens espera. Enmig de la velocitat i les presses de les energies no renovables (i destructores) del segle XXI, un cavall va creuar la carretera que tallava per la meitat el que, fins que construissin aquesta carretera, era el camp habitual de pastoreig. El xoc va ser inevitable. Tots dos animals van morir, i la filla del conductor va resultar greument ferida.

A ell, el diputat, l’han honrat i dedicat dies de dol al país i a la premsa; ja sabem que quan una persona mor, sempre era la millor del món. A ell, el cavall, l’han mostrat mort i deixat en un cantó del camí, i al seu amo, un jove de 22 anys, l’han detingut i ha hagut de declarar davant la jutgessa; ara ha de signar periòdicament i no pot sortir de la regió mentre duri la investigació. La filla es recupera de les lesions.

Centenars de cavalls artificials, conduïts per un animal ‘racional’, contra un cavall natural, animal ‘irracional’. Tots morts. Talment, sembla que la ‘pachamama’ (Mare Terra) ens enviés una piulada.

Tagged:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading Missatge de la ‘pachamama’ at a destemps.

meta

%d bloggers like this: