Cochabamba està de mobilitzacions

20 febrer 2011 § Deixa un comentari

Dissabte 12 de febrer, les federacions de transport van decidir apujar el preu del transport urbà a 2 Bs (abans estava a 1’50 Bs). Els transportistes que van per lliure, de seguida s’hi van sumar. Treballadors i treballadores, però, de la resta de sectors econòmics, no hi estan gens d’acord: això afecta directament la seva butxaca, i a diferència dels empresaris del transport, ells no poden augmentar-se el salari segons la seva voluntat. La canasta familiar està pujant de preu, i la societat reclama mesures al govern nacional, presidit per Evo Morales.

Dimarts 15 de febrer, diversos sectors econòmics van fer talls de carretera a l’interior de Cochabamba, així com a la resta del departament. Aquests talls van durar de les 8 a les 11h, aproximadament. A algunes poblacions, com la propera Quillacollo, els manifestants van trencar alguns vidres d’alguns transportistes (conductors de línies trufis, transportes de ruta fija, com busos, per naltros, però en versió furgoneta) que no respectaren els talls.

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Dimecres 16 de febrer, a la ciutat de Cochabamba va tenir lloc una manifestació de tots els xofers, federats i ‘lliures’. Hi estaven convocats tots els conductors del departament. La manifestació va acabar amb l’assalt i la destrossa de la seu de la Fejuve i d’un sindicat fabril, així com també del despatx d’un advocat que es troba al mateix edifici. En llencen coses per la finestra i les cremen en una foguera improvisada. El motiu: les pancartes contra la pujada del preu del transport que hi havia a la façana, així com les agressions del dia abans. La policia, tot i trobar-se davant, no va fer absolutament res. L’excusa: que el que buscaven els manifestants era que hi haguessin ferits, per atacar encara més al govern.

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Dijous 17 de febrer, continua l’aturada de transport (no hi ha trufis, la gent només es pot desplaçar amb vehicle privat o taxi) i se succeeixen les reaccions per l’assalt violent del dia anterior.

Divendres 18 de febrer, diversos sectors socials i econòmics (mestres, fabrils, estudiants, sindicats diversos…) fan talls de carretera, tant a l’interior de la ciutat de Cochabamba, com als seus voltants, manifestant-se contra la pujada del transport i per protestar contra les agressions dels transportistes. Segueix l’aturada de trufis, i ja no hi ha ni taxis.

 

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Foto pròpia

Tagged:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading Cochabamba està de mobilitzacions at a destemps.

meta

%d bloggers like this: