Fent temps

3 febrer 2011 § Deixa un comentari

Foto pròpia

Els minuts passen lents, però tampoc tinc pressa. M’espero, sense fer res.

A la Plaça d’Armes d’Ollantaytambo, la gent va i ve. No molt, tampoc. Més aviat hi ha poca gent. La majoria, turistes, sols/es o en parella, que també fan temps, crec. Diria que esperen. El mateix tren que jo, crec.

M’adono que rere meu sona un telèfon, amb so antic. Sona i sona, ningú l’agafa. Em giro. I el que veig és del tot surrealista. El que sona és un telèfon públic, una cabina, que no és cabina, que només és telèfon collat a la paret. El protegeix un paraigües lila, lleig, gastat, perquè no es cremi pel sol.

Fet i fet, el sol és imponent. M0estic a la part de la plaça que encara resta assolellada. Davant meu, una preciosa imatge dels Andes, ara ja sense núvols -ha mig plogut durant tot el dia-, s’erigeix davant meu. Faig una ullada a la plaça, i torno a mirar els Andes. Ja no brillen tant, ja hi ha una part sota l’ombra. Miro el sol de fit a fit, i veig com es comença a amagar rere una muntanya. Aquí, el sol no es pon, el sol cau. Segurament, d’aquí cinc minuts ja ni el veuré, i en una hora serà fosc.

El telèfon ja no sona, però segueixen inistents (i intermitents, per sort) els xiulets dels serenazgos, una mena de policies que són tant inútils co el paraigües del telèfon, ja que en realitat, per la inclinació dels raigs solars, aquest no té cap part d’ombra. Deu estar bullint. Potser per aixó ningú ha contestat la trucada.

La plaça continua sorprenentment i agradeblement tranquil·la. El trànsit rodat no és freqüent, ningú fa massa soroll i crec que aquest s’acaba perdent en la immensitat andina. Ara, a la plaça, ja s’hi barregen alguns grups de turistes -ara ja més nombrosos- amb autòctons, la majoria indígenes, que també resten asseguts/des. Alguns/es sense fer res, d’altres venent algun servei del qual t’avisen quan hi passes a prop.

Hi ha una dona, de fet, que ven trucades de telèfon. S’asseu a l’altra punta de la plaça d’on està el telèfon collat a la paret.

28/01/11

Tagged:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading Fent temps at a destemps.

meta

%d bloggers like this: