“Calen moviments socials que radicalitzin el govern cap a l’esquerra” (II)

8 gener 2011 § Deixa un comentari

Revolució Ciutadana

“No és cap revolució, només són ciutadans. És una postura política per un país democràtic, menys inequitatiu, però no hi ha cap plantejament revolucionari en la Revolució Ciutadana”, afirma contundentment. Per ella, només es busca crear un Estat del benestar, sense corrupció, establir la meritocràcia, etc… Ara, però, la universitat pública és gratuïta si la passes a la primera, malgrat que la reivindicació per una educació pública i gratuïta per a tothom s’ha descartat directament sense discutir “per no pagar als ganduls”, segons em cita del govern.

Hi ha coses positives, que s’han de reconèixer, i moltes coses que s’han de criticar. “S’ha de construir des d’un altre lloc que no sigui l’Estat”. “Els moviments socials tenim clar que s’ha d’exigir al govern que es radicalitzi”, tot i que no sap si és possible o si té sentit, perquè s’ha trencat el lligam entre moviments socials i govern. “No crec que des de l’Estat ho puguis canviar tot, tot el que volem, per molt que es radicalitzés”, conclou.

Salut feminista

Na Sara forma part d’un grup anomenat Salud mujeres, que ofereix una línia telefònica d’informació per com avortar amb pastilles. “És il·legal, està penalitzat per la llei i per la societat”. A elles els agradaria que l’avortament fos legal, però amb el govern de Correa tothom està molt desmobilitzat. Elles posen a discussió el tema de l’aovrtament i com fer-ho de manera segura. Han rebut 8.000 trucades en 2 anys.

Recomanen aconseguir unes pastilles que es comercialitzen per la gastritis però que està demostrat que serveixen per avortar. Cal que les dones que volen, n’aconsegueixin una recepta, encara que també es poden comprar sense, pagant una mica més. Elles l’únic que fan és assessorar per telèfon per com prendre-se-les. “El 80% de les dones no necessiten metge per avortar”, assegura. Elles només informen per fer-ho legalment.

Foto pròpia

Fa tres mesos els van tancar la línia. “Però naltros mai ens hem amagat, només que la gent no sap qui contesta; utilitzem mitjans de comunicació per difondre el número”. El tancament de la línia va venir quan portaven dos anys, quan una comissària de la dona va posar una denúncia contra la línia, que va arribar a l’Assemblea nacional. Aquesta va demanar a la fiscalia que investigués, qui va demanar tancar la línia de manera preventiva. Elles van publicar una nova línia, perquè es declaraven en rebel·lia, “i rebem el mateix número de trucades des de l’endemà de publicar el nou número”.

A part d’això, també fan campanyes i accions, perquè el que busquen és que l’avortament sigui legal. Es basen en experiències concretes, posen cara a les dones que avorten. Segons em diu, mai hi ha hagut estadístiques sobre avortaments, el més proper és la informació que dóna la línia. Les darreres dades del ministeri de Salut, però, apunten a 125.000 avortament a l’any.

El cert és que el debat es va tornar a obrir quan els van tancar la línia. De fet, la seva situació legal encara és d’investigació prèvia, perquè no tenen ni indicis de delicte.

Tagged:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading “Calen moviments socials que radicalitzin el govern cap a l’esquerra” (II) at a destemps.

meta

%d bloggers like this: