“Correa és un part social” (i III)

5 gener 2011 § Deixa un comentari

Foto pròpia

De verdes i de madures

Seguint amb les crítiques a Correa, em parla de la recent llei d’educació, que a part de primar la meritocràcia, “permetrà que els cures entrin a les escoles laiques per demanar que els nens facin la primera comunció i que s’inscriguin obligatòriament als cursos de periodisme”. I això que Equador és un Estat laic segons la Constitució. És per això que els moviments socials plantejaran la inconstitucionalitat de la llei.

“Correa té una autoritat prepotent contra els moviments socials perquè han pres un poder que mai han tingut”. L’MPD va trencar amb el govern per la llei de la 3a edat, que endarrereix l’edat de jubilació dels 60 anys als 70. Si et jubiles als 60, et donen el 25% en efectiu i el 76% en bons, que si els vens, en perds el 20 o 30% del seu valor. A més, l’esperança de vida a Equador és de 65-67 anys. “Del 2009 cap aquí, tot malament. Ja no és president d’esquerres, ja ni de centre, és més de dretes”, assegura.

Però em destaca algunes coses bones: “ningú es fica amb el país”. La política internacional és molt bona, segons ella. Va treure els ianquis de la base de Manta quan es va acabar el contracte i no el va voler renovar. També ha rebutjat propostes econòmiques de Hillary Clinton.

Revolució Ciutadana

Aquest concepte que fa servir el govern de Correa “és una idea de Gustavo Larrea. Vol allunyar-se de la vella forma de fer revolucions (armes per aconseguir millores socials), ja que vol un canvi que ha de venir des de la ciutadania, que en millori la qualitat de vida”. Es vol fer “des de la democràcia, evitant la confrontació armada, bèl·lica”. Ella en comparteix la idea, però assegura que ara ja és només un govern més.

Assegura que el govern va guanyar suport després dels fets del 30 de setembre, però que ara Correa ja és un mal menor, o ni això. Ella va votar Correa el 2006, però el 2008 se’n va escapar amb un vot nul, i per al 2012 “no el votarà pas”.

Tagged:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading “Correa és un part social” (i III) at a destemps.

meta

%d bloggers like this: