Visions femenines sobre Equador

27 Desembre 2010 § Deixa un comentari

Imatge: internet

El primer cop que vaig estar a Equador va ser fa 6 anys. Només hi vaig estar quatre dies, i a Quito, i no es pot dir que en veiés gaire cosa. L’únic que vaig poder palpar, sobretot en el viatge per terra des de i cap a Colòmbia, és la misèria que hi havia.

Ara, ja fa prop d’un mes que hi sóc. Molts dies a Quito, però també voltant per diverses zones andines i per la selva amazònica, pendent de fer alguna escapada a la costa pacífica (les Galápagos em queden molt cares…). Alguna cosa ha canviat, es nota, però me n’adono que no en sé prou, que no en tinc una visió pròpia. Així com d’altres països visitats, com Veneçuela i Colòmbia, n’estic molt més al corrent i en tinc una opinió formada, d’Equador en sé ben poc.

La mala premsa que Correa i el seu govern tenen a Catalunya i a l’Estat espanyol no em serveix ni per començar: ja sabem com les gasten els mitjans de comunicació de masses, tant a casa com arreu de l’Estat, criticant tots aquells governs que qüestionin, per poc que sigui, el pensament únic, ja sigui en el pla econòmic, social, etc. Però això tampoc és cap punt de partida per aplaudir a Correa: els enemics dels meus enemics no són els meus amics, o si més no, no sempre.

Posats a triar, hagués pogut començar a investigar per internet per mirar de saciar la meva set de coneixement i pal·liar la meva ignorància. Però això m’hagués tret un temps preciós aquí a Equador, i a més, ho puc fer des de casa, quan hi torni. El que no puc fer des de casa, però, és parlar amb la gent que viu aquí, i més, amb gent que, d’una manera o una altra, participa políticament i social de la vida d’aquest país.

Aquestes persones no tenen càrrecs, no són grans gurús que calgui escoltar solemnement. Són persones “del carrer”, gent amb qui he coincidit i he considerat interessants tenir-hi una conversa perquè em donin el seu punt de vista. Per això, el que reproduïré properament seran els seus punts de vista, intentant ser el màxim fidel al que em van dir, mentre fèiem un cafè, i jo apuntava ràpidament a la meva llibreta. No seran en cap cas les meves opinions, malgrat en algunes coses sí que hi pugui coincidir. Tampoc seran, òbviament, veritats absolutes, sinó eines i opinions que poden ajudar d’altres persones, com a mi mateix, a formar-se una opinió sobre el que està passant a Equador.

I també per trencar amb els tòpics, en què sempre es pregunta l’opinió a homes i només s’hi posa alguna dona per complir amb l’expedient, les persones escollides són totes dones. És, en part, casualitat, de la gent que m’he trobat i he considerat interessant. Però en part, també és voluntat, en veure que són les dones les que tenen un paper més fonamental en els canvis actuals i, per tant, ens cal conèixer més les seves opinions. I a qui li piqui, que li rasqui.

Imatge: internet

Tagged:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

What’s this?

You are currently reading Visions femenines sobre Equador at a destemps.

meta

%d bloggers like this: